Despre Health Coaching

Despre Health Coaching

Dr Dulfu Mihnea

Am inceput sa studiez medicina alternativa in paralel cu cea alopata ,  complet neintamplator, in 1995 prin intermediul cursurilor si cartilor disponibile la acea vreme . Am inteles ca vindecarea profunda presupune mai mult decat un medicament, ca nu se poate anula recomandarea unui medic specialist de catre absolventul oricarui curs  , ca  o singura solutie nu e suficienta pentru ca un tratament sa fie eficient pe termen lung .

Dupa absolvirea celei de-a doua facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu am stiut ca eu cu siguranta  am sa fiu mereu de acord ( sau in dezacord, dupa caz ) cu ambele – medicina alopata si medicina alternativa si am cautat o noua scoala care sa inglobeze aceste doua entitati. Din fericire, am si gasit-o, scoala mult visata, cu lectori excelenti din toata lumea, cu domenii care coreleaza latura spirituala cu cea practica si aplicabila in lumea de acum , cu provocarile si viteza ei , cu instrumente si solutii clare care apartin unui domeniu relativ nou – medicina holistica, medicina care priveste omul in ansamblul lui – Institute for Integrative Nutrition New York.  Aici am gasit denumiri pentru unele terapii care am vazut ca functioneaza excelent si nu agreseaza corpul sau mintea , am primit instrumente specifice de lucru si nu in ultimul rand diplomele si certificarile de care toti avem nevoie . Dintre lectorii ai caror cursuri le ascult si am sustinut examene se numara Dr. Walter Willet, Presedintele Catedrei de Nutritie Harvard, Deepak Chopra, lider in medicina de armonizare a corpului , mintii si spiritului, Dr David Katz, Directorul Departamentului de Medicina Preventiva Yale, Geneen Roth, expert in problemele emotionale corelate cu alimentatia si multi, multi altii toti cu acelasi crez – se pot obtine modificari esentiale si benefice ale vietii prin programe pe termen mediu si lung prin schimbari mici dar constante.

Nutritia pe care o aplic acum e denumita Nutritie holistica sau Nutritie integrativa, si tine cont de caracteristicile specifice fiecarei persoane , lucrez in programe de minim o luna pentru a obtine rezultate reale si pe termen lung , am satisfactia lucrului bine si complet facut. Datorita cunostintelor si experientei mele pot oferi sustinere si ajutor real atat pentru oamenii sanatosi clinic dar cu o serie de simptome cronice – dureri localizate, energie scazuta, oboseala permanenta – individual sau pentru grupuri – dar si schimbari ale unor setari mentale sau deblocari care pot impiedica procesul de dezvoltare personala si de recastigare a sanatatii depline , asa cum este definita de Organizatia Mondiala a Sanatatii – starea completa  de bine , din punct de vedere fizic, mental si social .

Tot aici am gasit si definitia muncii pe care o fac, aceea de Health Coach – Ghidul tau pentru a ajunge la cea mai sanatoasa si fericita varianta a ta . Gandeste-te doar – cea mai fericita si sanatoasa varianta a ta.

Va astept cu drag  in Cluj- Napoca, in cadrul Institutului de Estetica si Sanatate Luna sau , pentru cei din afara judetului Cluj, pe Skype cu numele dr.dulfu.

Fii bun cu tine .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *